Finale NRT** Groningen

19 Februari 2022

Mijn eerste NRT van het jaar speelde ik in Groningen. Ik was niet direct geaccepteerd tot het hoofdschema dus ik moest de kwalificatie spelen. Dit was echter niet nodig omdat ik een wildcard kreeg van de toernooi organisatie. Door deze wildcard begon mijn toernooi pas woensdag.

In mijn eerste ronde nam ik het op tegen Sem Hazes (nr. 68 van NL). Ik speelde een enorm sterke wedstrijd en won mijn eerste ronde met 6-1, 6-1.
Mijn tweede ronde speelde ik tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst Sarah Olff (nr. 32 van NL). Sarah had een enorm goed jaar achter de rug dus ik keek ernaar uit om tegen haar te spelen. Ik begon erg sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-2. De tweede set was iets spannender maar op de belangrijke momenten speelde ik erg goed en hierdoor wist ik ook de tweede set te winnen, 6-4.
In de halve finale was de nummer 4 van de plaatsingslijst Danique Havermans mijn tegenstander (nr 48 van NL). Ik had nooit eerder tegen haar gespeeld dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik speelde net als in mijn vorige ronde een erg sterke eerste set. Deze won ik met 6-3. De tweede set stond ik 0-3 achter. Gelukkig kon ik deze achterstand ombuigen en wist ik de tweede set te winnen met 7-5.
Dit betekende dat ik in mijn eerste NRT finale ooit stond. In deze finale speelde ik tegen Sanne Schalekamp (nr. 59 van NL). Sanne, die een paar weken geleden tweede werd bij het NOJK t/m 18, was erg in vorm. Toch wist ik in de finale de eerste set overtuigend te winnen met 6-2. Ik speelde mijn beste set van het toernooi. Helaas door wat finale spanning kon ik dit niveau niet vasthouden. Ik verloor de tweede set 2-6. De derde set werd weer wat spannender maar ik trok helaas aan het kortste eind. ik Verloor de finale uiteindelijk 6-2, 2-6, 3-6.
Al met al was het een goede week waarin ik een hoog niveau wist te halen en waardoor ik met nog meer motivatie weer ging trainen om de dingen die nog niet goed gingen te verbeteren.

Categorieën:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *